این مطالعه با هدف بررسی و لزوم رعایت مسائل اخلاقی و حقوقی در حوزهی پژوهش و آزمایش بر روی حیوانات در چارچوب قوانین علمی و مقررات اسلامی انجام شد. استفاده از حیوانات در علوم زیست شناسی، پزشکی و آزمایشگاهی امری متداول در طول حیات انسان بوده است. امروزه بخش عظیمی از تحقیقات علوم زیستی بر روی موجودات زنده به ویژه حیوانات انجام میپذیرد. انجام بیشتر این آزمایشهای علمی بر روی حیوانات همراه با درد و رنج بوده و بسیاری از این آزمایشها موجب مرگ زودرس حیوانات میشود. این موضوع موجب بروز واکنشهایی درسراسر دنیا در دفاع از حقوق حیوانات و محافظت از گونههاى در حال انقراض شده است. این مقاله از نوع مروری نظاممند بوده که بر اساس اطلاعات جمعآوری شده از منابع اینترنتی و تحقیقاتی، به بررسی قوانین و مقررات موجود در باب حقوق و جنبه های اخلاقی استفاده از حیوانات آزمایشگاهی پرداخته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که به موازات افزایش کاربرد جانوران در آزمایشگاههای مراکز آموزشی و همگام با پیشرفت فناوریهای نوین، شدت و حدت بحثهای اخلاقی درباره زندهشکافی جانوران در مدارس و دانشگاهها نیز بالا گرفته و لزوم ادامه زنده شکافی جانوران مورد تردید واقع شده است. اما با این وجود موفقیت طرفداران حقوق جانوران اندک می باشد.
براهوئی مقدم, نورمحمد. (1400). مروری بر جنبههای اخلاقی کاربرد حیوانات آزمایشگاهی در پژوهش و آموزش زیستشناسی. اخلاق حرفه ای در آموزش, 1(1), 1-26.
MLA
نورمحمد براهوئی مقدم. "مروری بر جنبههای اخلاقی کاربرد حیوانات آزمایشگاهی در پژوهش و آموزش زیستشناسی", اخلاق حرفه ای در آموزش, 1, 1, 1400, 1-26.
HARVARD
براهوئی مقدم, نورمحمد. (1400). 'مروری بر جنبههای اخلاقی کاربرد حیوانات آزمایشگاهی در پژوهش و آموزش زیستشناسی', اخلاق حرفه ای در آموزش, 1(1), pp. 1-26.
VANCOUVER
براهوئی مقدم, نورمحمد. مروری بر جنبههای اخلاقی کاربرد حیوانات آزمایشگاهی در پژوهش و آموزش زیستشناسی. اخلاق حرفه ای در آموزش, 1400; 1(1): 1-26.